Κανέλλα Κεϋλάνης τριμμένη

Επιλέξτε παραλλαγή:

Από 1,10 €

Η κανέλλα Κεϋλάνης (ή "κανέλλα πραγματική") είναι μία από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες κανέλλας και προέρχεται από τη Σρι Λάνκα (πρώην Κεϋλάνη). Διαφέρει από την πιο κοινή κανέλλα Κασία, που χρησιμοποιείται πιο ευρέως, τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση.

Χαρακτηριστικά της Κανέλλας Κεϋλάνης:

  1. Γεύση: Η κανέλλα Κεϋλάνης έχει πιο ήπια και γλυκιά γεύση σε σχέση με την Κασία. Είναι λιγότερο  αρωματική και λιγότερο καυτερή, με μια πιο ευχάριστη και ισχυρή γεύση κανέλλας.

  2. Οφέλη για την υγεία: Η κανέλλα Κεϋλάνης θεωρείται πιο υγιεινή από την Κασία, καθώς περιέχει λιγότερη κουμαρίνη, μια ουσία που, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να είναι τοξική για το ήπαρ. Έτσι, η Κανέλλα Κεϋλάνης θεωρείται ασφαλέστερη για συχνή κατανάλωση.

  3. Ανατολή και αρώματα: Έχει πιο διακριτικά και πολυδιάστατα αρώματα, με νότες γλυκές και ελαφρώς ανθισμένες, που την καθιστούν ιδανική για γλυκά πιάτα και ροφήματα.

  4. Φύση της: Οι ραβδώσεις της κανέλλας Κεϋλάνης είναι λεπτότερες και πιο εύκαμπτες σε σχέση με την Κασία, που έχει πιο σκληρούς και παχείς κορμούς. Η Κεϋλάνη έχει πιο "κομψή" εμφάνιση.

Χρήσεις της Τριμμένης Κανέλλας Κεϋλάνης:

  1. Γλυκά και ροφήματα: Η κανέλλα Κεϋλάνης χρησιμοποιείται συχνά σε επιδόρπια, όπως πίτες μήλου, κέικ, μπισκότα ή σε ροφήματα όπως το ζεστό σοκολατούχο ρόφημα και το τσάι. Η γλυκιά της γεύση την καθιστά ιδανική για αυτά τα πιάτα.

  2. Υγιεινή χρήση: Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν τριμμένη κανέλλα Κεϋλάνης στο πρωινό τους (π.χ. σε δημητριακά ή smoothies) ή στο τσάι για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.

Αν σου αρέσει η κανέλλα, η Κεϋλάνης είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσεις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις στα πιάτα σου, αλλά και για τα πολλαπλά της οφέλη στην υγεία!

© 2024 Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
The Auto Care
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε