Κανέλλα Ινδονησίας Stick

Επιλέξτε παραλλαγή:

Από 1,28 €

Η κανέλλα Ινδονησίας stickκανέλλα Κασία stick) είναι το φυσικό, άθικτο σχήμα της κανέλλας Κασία, που προέρχεται από το φλοιό του δέντρου Cinnamomum cassia, το οποίο φύεται κυρίως στην Ινδονησία, την Κίνα και άλλες περιοχές της Ασίας. Τα ραβδάκια (sticks) Κασίας είναι πιο σκληρά και χοντρά σε σχέση με τα ραβδάκια της κανέλλας Κεϋλάνης, τα οποία είναι πιο εύκαμπτα και εύθραυστα.

Χαρακτηριστικά της Κανέλλας Ινδονησίας (Κασία) σε Stick:

  1. Εμφάνιση: Τα ραβδάκια Κασίας είναι πιο σφιχτά και παχιά σε σχέση με τα ραβδάκια Κεϋλάνης. Συχνά, έχουν τη μορφή ενός πυκνού σωλήνα και είναι πιο σκληρά και δύσκαμπτα. Ενώ η Κεϋλάνη έχει περισσότερες στρώσεις, η Κασία συνήθως έχει μόνο μία πιο παχιά στρώση φλοιού.

  2. Γεύση και άρωμα: Η κανέλλα Κασίας έχει πιο έντονη και πικάντικη γεύση σε σχέση με την Κεϋλάνη. Είναι πιο πικρή και καυτερή, με πιο έντονο άρωμα, που την καθιστά ιδανική για παρασκευές που απαιτούν ένταση και βάθος γεύσης.

  3. Περιεκτικότητα σε κουμαρίνη: Η Κασία περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες κουμαρίνης, μιας ουσίας που σε υψηλές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ήπαρ. Ωστόσο, η κανέλλα Κασίας είναι ασφαλής για κατανάλωση σε μέτριες ποσότητες, και αποτελεί μια οικονομικότερη επιλογή σε σχέση με την Κεϋλάνη.

Χρήσεις της Κανέλλας Ινδονησίας Stick:

  1. Ροφήματα: Τα ραβδάκια Κασίας χρησιμοποιούνται συχνά για να αρωματίσουν ζεστά ροφήματα, όπως τσάι, καφέ ή ζεστή σοκολάτα. Μπορείς να τα αφήσεις να βράσουν μαζί με το ρόφημα για να αποδώσουν το άρωμά τους.

  2. Μαγειρική: Τα ραβδάκια κανέλλας Κασίας χρησιμοποιούνται σε διάφορες συνταγές για να προσφέρουν πικάντικη και ζεστή γεύση. Μπορείς να τα προσθέσεις σε μαρινάδες, σούπες, κάρυ ή στιφάδο. Συνήθως, τα τοποθετείς στην αρχή του μαγειρέματος και τα αφαιρείς πριν το σερβίρισμα.

  3. Γλυκά και αρτοσκευάσματα: Η κανέλλα Κασίας είναι ιδανική για να αρωματίσει γλυκά και αρτοσκευάσματα, όπως κέικ, πίτες, μπισκότα και κανέλλες ρολά. Το έντονο άρωμά της αναδεικνύει τη γλυκύτητα των γλυκών πιάτων.

  4. Αρωματικά και διακόσμηση: Εκτός από τη μαγειρική, τα ραβδάκια Κασίας χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση σε γιορτές, αρωματικά ή και σε φυσικά σάκοι αρωμάτων για το σπίτι. Μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα με το άρωμά τους.

  5. Αρωματική χρήση σε κεριά και σαπούνια: Η κανέλλα Ινδονησίας είναι επίσης δημοφιλής στην παραγωγή αρωματικών κεριών και σαπουνιών, καθώς η ισχυρή μυρωδιά της γεμίζει τον χώρο με ζεστασιά.

Η κανέλλα Ινδονησίας σε ραβδάκι προσφέρει έναν παραδοσιακό και αυθεντικό τρόπο χρήσης του μπαχαρικού, και η έντονη γεύση της την καθιστά ιδανική για πιάτα που χρειάζονται λίγο παραπάνω ζωντάνια και ένταση.

© 2024 Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
The Auto Care
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε