Τα κορυφαία τέσσερα οφέλη από την κατανάλωση ηλιόσπορων:
1. Αντικαρκινικά θρεπτικά συστατικά
Οι ηλιόσποροι είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη Ε και τα φλαβονοειδή.2. Καρδιακή υγεία
Η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στην μείωση της φλεγμονής, που είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι μειώνει την LDL ("κακή") χοληστερόλη, τη συνολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.
3. Υποστηρίζει την υγεία του θυρεοειδούς
Η λήψη αρκετού ιωδίου και σεληνίου είναι κρίσιμη για την υγεία του θυρεοειδούς. Τα 40 γραμμάρια ηλιόσπορων παρέχουν περίπου 24 μικρογραμμάρια σεληνίου, περίπου το 35% αυτού που χρειάζεστε την ημέρα.
5. Μείωση στις μυϊκές κράμπες
Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε πολλά απαραίτητα μέταλλα. Δύο από αυτά, το μαγνήσιο και το παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), είναι γνωστό ότι μειώνουν τις μυϊκές κράμπες.